Gábor Juhász

T. Boer & zn

Voor goulash, oldtimersbeurzen en vintagemotoren kun je ’m wakker maken. En uiteraard voor een dienst bij Hofleverancier T. Boer & zn: soms begint hij al om half vijf ‘s ochtends. Bij de kalfsvleesverwerker in Nieuwerkerk a/d IJssel werkt Gábor Juhász alweer zestien jaar naar volle tevredenheid. De 47-jarige Hongaar kan in perfect Nederlands boeiend over zijn leven en werk vertellen.

Op zijn twintigste verhuisde hij van Szolnok naar Eilat, voor werk in een hotel. Daar kwam hij Mirjam (ex en moeder van zijn dochter Noa) tegen. ‘Een mooie tijd’, mijmert Gábor. ‘Tien maanden zomer, palmbomen, ons eigen appartement ...’ Maar toen brak in Israël een gewapend conflict uit. Dapper wierp hij zich op als reservist en vrachtwagenchauffeur. Een aanstelling bij T. Boer & zn redde hem uit de stresssituatie.

Daar is hij nu allround productiemedewerker. ‘Ik kan overal inspringen’, zegt Gábor, die onder meer de logistiek regelt, sorteert en indien nodig bijsnijdt. ‘Als ex-kok weet ik alles van hygiëne. En ik kan heel fijn snijden.’ In zijn schaarse vrije tijd belt hij met Hongarije (‘Met mijn moeder klets ik wel twee uur per week) en sleutelt hij aan motoren. De Jawa, een veertig jaar oude tweetakt, is zijn kindje. En zijn lieve dochter Noa, natuurlijk.

Mis nooit meer
een interessante vacature