Wouter Kemink

Wouter Kemink is trader bij zuivelhandelaar Melkweg. “Een internationale verrassing op de Veluwe”, noemt hij zijn bedrijf, waarvoor hij dagelijks de beste zuiveldeals probeert te maken. “Vanuit ons onlangs prachtig gerenoveerde pand in de Klomp bij Ede bedienen we de hele wereld. Op één dag komen alle continenten voorbij.”  

Wouter geniet volop van zijn uitdagende en afwisselende baan bij Melkweg. “Iedere maandag staat de teller op nul en kan de wereld er compleet anders uitzien dan een paar dagen ervoor. Als trader is het mijn taak om vraag en aanbod van de mondiale zuivelmarkt op een goede manier bij elkaar te krijgen en zo de beste deal te sluiten. Als dat lukt, krijg ik daar een enorme kick van.”

Het team van ongeveer dertig collega’s waarmee hij samenwerkt is daarbij van groot belang. “Binnen een handelshuis ben je zo sterk als je zwakste schakel. Daarom werken wij als een hecht team en wil iedereen winnen. Wij hebben het zelf intern altijd over ‘volleyballen’. Elkaar de bal toespelen en vervolgens met een smash scoren. Logistiek die een beter transporttarief regelt, QA die een extra leverancier goedgekeurd krijgt op een contract of commercial support die last minute toch nog een monster op tijd bij een klant weet te krijgen, dat maakt  het succes van Melkweg.

"Vanuit ons onlangs prachtig gerenoveerde pand in de Klomp bij Ede bedienen we de hele wereld. Op één dag komen alle continenten voorbij.”

Wouter Kemink

Lang loopt Wouter nog niet rond bij Melkweg, op de vraag hoe hij bij het bedrijf in de Klomp is terecht gekomen: ‘’Melkweg en de huidige directeur Johan Kaashoek zijn zeer bekende namen met een uitstekende reputatie in de zuivelwereld en familie van mij werkt al voor de VanDrie Groep, dus het contact was snel gelegd. Het bedrijf is nog steeds groeiende en we zoeken nog nieuwe collega’s. Als je een prachtige functie met internationaal karakter zoekt, ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres. Join de Melkweg, see the world.”

Wil jij net als Wouter aan de slag bij Melkweg of één van de andere bedrijven van de VanDrie Group? Bekijk dan snel al onze vacatures en wie weet zit er een match tussen!