Sven Raadschelders

Schils

Een arendsoog en een wiskundeknobbel, Sven Raadschelders (31) heeft ze niet van een vreemde. Zijn ouders geven les in bètavakken, nota bene op de laborantenopleiding die hij zelf volgde. Na enkele jobs, onder meer bij DSM en drankengigant Refresco, begon hij januari 2020 bij de VanDrie Group aan een baan vol variatie.

In een klein team op het laboratorium van Schils in Sittard werkt hij aan de ontwikkeling van melkvervangende producten. ‘We zien toe op de kwaliteit, verrichten metingen en keuren grondstoffen, bijvoorbeeld of deze geen antibiotica bevatten’, vertelt hij. De werksfeer vindt hij belangrijker dan het goede salaris.

Dat treft, want familiegevoel is sterk aanwezig bij Schils. Sven: ‘De lijnen zijn kort: onze directeuren maken regelmatig een praatje op de werkvloer.’ Over familie gesproken: onlangs heeft huize Raadschelders gezinsuitbreiding gekregen. ‘Vóór mijn dertigste wilde ik vader worden, superleuk’, straalt hij. ‘Emma is een heel vrolijk kind. Ze sliep meteen zeven uur door.’ De kleine boft, want papa heeft een zeer uitgebreide verzameling Disneyfilms en een proeftuin vol moderne en vintagespelcomputers, inclusief de laatste games. In november staat Disneyland Parijs op de planning. En wie weet mag ze mee naar Disneyworld in Orlando. Want ooit geven Sven en zijn Nikki elkaar daar het jawoord.

Mis nooit meer
een interessante vacature