Vitalija Ripkauskaite

Tien jaar geleden verhuisde de geboren en getogen Litouwse Vitalija Ripkauskaite naar Nederland. Na productiewerk tussen de mango’s en avocado’s werkt ze sinds vier jaar als snijder en portioneerder bij kalfsvleesproducent T. Boer & zn. De Rotterdamse heeft het hier prima naar haar zin.

“Ik moest even wennen aan het werken met vlees, maar dat zat al snel wel goed”, vertelt Vitalija. “Het is natuurlijk een heel ander product dan het fruit waarin ik eerste werkte, maar de werkzaamheden op zich zijn niet anders. Ik vind het interessant om met machines te werken, daar wil ik alles van leren. Sowieso wil ik graag blijven leren, mijn teamleider weet dat en helpt me daarbij.”

Vitalija heeft een talenknobbel die goed van pas komt in haar werk. “We werken in een internationaal team en juist dat maakt mijn werk zo leuk. Doordat ik naast Litouws ook Pools, Russisch en Engels spreek, kan ik in veel talen dingen uitleggen. Zo kan ik nieuwe collega’s uit bijvoorbeeld Letland of Oekraïne goed op weg helpen. Ik vind het fijn om andere mensen te helpen, voor mij maakt dat mijn werk compleet.”

"Ik vind het interessant om met machines te werken, daar wil ik alles van leren. Sowieso wil ik graag blijven leren, mijn teamleider weet dat en helpt me daarbij.”

Vitalija Ripkauskaite

Ook het Nederlands krijgt ze al aardig onder de knie. “Dat is een lastige taal voor mij, maar mijn werkgever biedt me de kans mijn Nederlands te verbeteren. Iedere week volg ik onder werktijd twee uur Nederlandse les. Daarnaast maak ik in het weekend mijn huiswerk.”

In haar vrije tijd kijkt Vitalija graag naar films of leest ze een boek: “Mijn ontspanning vind ik ook in het wandelen met mijn partner en onze twee zoons. Vrijwel dagelijks gaan we naar het grote park bij ons in de buurt. Dat houdt me fit en dat vind ik belangrijk.”

Wil jij net als Vitalija aan de slag bij T. Boer & zn of één van de andere bedrijven van de VanDrie Group? Bekijk dan snel al onze vacatures en wie weet zit er een match tussen!